Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Az V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Kortárs Nyár Programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális program támogatásával jön létre.

 

Dél-Balatoni Kortárs Művészeti Kiállítás Megnyitó, Tárlatvezetés és Művészettörténeti Előadás: Mi az, hogy kortárs? Ki a kortárs művész? Előadó: Kosinsky Richárd, művészettörténész, KOGART művészeti igazgató

Dél-Balatoni Kortárs Művészeti Kiállítás Megnyitó, Tárlatvezetés és Művészettörténeti Előadás: Mi az, hogy kortárs? Ki a kortárs művész?
Előadó: Kosinsky Richárd, művészettörténész,KOGART művészeti igazgató

A Dél-Balatoni Kortárs Művészeti Kiállítás egy egyedülálló, közel másfél hónapig megtekinthető tárlat. A kiállítás tematikusan mutatja be a 2018-2021 között megrendezésre került Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Art Residency-n résztvevő művészek alkotásait. A kiállításon ezen felül már olyan elismert és nagynevű művészek munkáit is megtekinthetik a résztvevők, mint Csernus Tibor, Bak Imre, Kondor Attila, Batykó Róbert és Keresztesi Botond.

A kiállítás kurátora Kosinsky Richárd, művészettörténész, a KOGART Művészeti Alapítvány művészeti igazgatója.

A program megvalósításában részt vesznek szakmai partnereink, a KOGART Művészeti Alapítvány, valamint az acb Galéria.

A kiállításon szereplő, a Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhelyen 2018-2021 között alkotó művészek teljes névsora: András Tünde, Balogh Kristóf, Bánkúti Gergő, Bögös András, Domokos Berta, Donka Péter, Erdős Mária Éva, Fazekas Levente, Góré Szabina, Gresa Márton, Guttman Barbara, Határ Attila, Horgas Karina, Kármán Dániel, Koltay Dorottya Szonja, Kovács Máté, Kőrösi Sándor, Kusnyar Eveline, Lengl Orsolya, Markó Marcell András, Németh Gábor, Rónai Viktor Károly, Szabó Beáta, Szabó Zsolt, Szepesi Dóra Anna, Süttő Anikó, Tétényi Gabriella, Tettamanti Ádám, Törteli Lilla, Váradi Violetta.

A művészettörténeti előadást, melynek témája: Mi az, hogy kortárs? Ki a kortárs művész? – Kosinsky Richárd művészettörténész, a KOGART Művészeti Alapítvány művészeti igazgatója tartja. Az egyedülálló előadás egyaránt érdekes a kortárs művészeteket már kedvelő és ismerő résztvevőknek, de azok számára is akik még csak most ismerkednek a kortárs művészetekkel. 

Információk
Helyszín:Szólád, Faluház
Cím:8625 Szólád, Kossuth Lajos utca 32.
Dátum:Július 9. 16:00-19:00 óra
Célcsoport:A kiállítás megnyitóra minden érdeklődőt szeretettel várunk, akik szeretnék jobban megismerni a kortárs művészetet.
Regisztráció:A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!