Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Az V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Kortárs Nyár Programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális program támogatásával jön létre.

 

Művészettörténeti Előadás: Festészet a 21. században Előadó: Batykó Róbert, festőművész- acb Galéria

Művészettörténeti Előadás: Festészet a 21. században
Előadó:Batykó Róbert, festőművész-acb Galéria

A művészettörténeti előadást, melynek témája: Festészet a 21. században – Batykó Róbert festőművész tartja. 

Batykó Róbert 2005-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem DLA képzésén vesz részt. Festészete elismeréseként 2007-ben megkapta a Strabag-díj alkotói támogatását, 2008 és 2011 között a Derkovits Gyula Ösztöndíjat, 2010-ben jelölték az Aviva Művészeti Díjra, 2011-ben megnyerte a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat. Hosszabb ideig élt és dolgozott Hollandiában. 2007 óta művei megjelentek az acb Galéria mellett, minden nagyobb magyar intézményben a Ludwig Múzeumtól a Magyar Nemzeti Galérián át a debreceni MODEMig. 2017-ben megkapta Hungary Emerging Díjat, művei New Yorkban és Miamiban is kiállításra kerültek.

Az egyedülálló előadás egyaránt érdekes a kortárs művészeteket már kedvelő és ismerő résztvevőknek, de azok számára is akik még csak most ismerkednek a kortárs művészetekkel. Az előadás során az érdeklődők a Dél-Balatoni Kortárs Művészeti Kiállításon bemutatandó alkotásokkal is megismerkedhetnek.

Információk
Helyszín:Szólád, Faluház
Cím:8625 Szólád, Kossuth Lajos utca 32.
Dátum:Július 16. 16:00-17:30
Előadás témája:Művészettörténeti előadás a kortárs képzőművészet bemutatásán keresztül.
Előadó:Batykó Róbert, festőművész- acb Galéria
Célcsoport:A programra mindenkit szeretettel várunk, akik szeretnék jobban megismerni a kortárs művészetet.
Regisztráció:A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!